was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Onora winnaar Wood and Natural Composite Award 2015

By 16 december 2015Geen categorie
Onora bioplastic coffin winnar composite award Nova Institut

De uitreiking van de ”Wood and Natural Composite Award 2015” op 16 december heeft geleid tot een Brabants feestje. Beide genomineerde Brabantse bedrijven ONORA en Millvision zijn in de prijzen gevallen.

De”Wood and Natural Composite Award 2015” besteedt aandacht aan nieuwe materialen en producten uit de wereld van hout-plastic en natuurlijke vezelcomposities. Het gaat daarbij om materialen en producten die in 2015 of binnenkort de markt betreden.

Dit jaar werd de award voor de vijfde keer uitgereikt tijdens de WPC (Wood-Plastic Composities) en NFC (Natural Fibre Composites) Conference. Van de 25 bedrijven die zich hadden aangemeld, nomineerde de jury er 6, waaronder Millvision en ONORA. Tijdens de conferentie introduceerde elk genomineerd bedrijf zijn nieuwe materiaal of product aan de deelnemers van de conferentie in een 10 minuten durende presentatie. De 220 deelnemers kozen uiteindelijk de 3 winnaars.

Er werd massaal gestemd voor het Bossche ONORA dat ecologische grafkisten produceert. Daarmee eindigde het bedrijf op de eerste plek. Met de biologisch afbreekbare bloempotten geproduceerd uit agroreststromen van tomaten en pepers en biobased plastics, behaalde het Brabantse bedrijf Millvision de tweede plek. Onder aanvoering van Rodenburg Biopolymers uit Oosterhout en het Landgraafse Bioplastics heeft Milviosion dit product verder ontwikkeld.