De Onora Uitvaartkist

Het antwoord op uw duurzaamheidsdoelstelling.
Een ecologische uitvaartkist.

Gemaakt van organische materialen

De grafkisten van Onora zijn gemaakt van biomassa. Dit ecologische materiaal is vervaardigd uit organische materialen zoals aardappelzetmeel en mais.

Mooie Uitstraling

Biomassa heeft van zichzelf al een andere uitstraling dan conventionele plastics. De ecologische uitvaartkisten van Onora worden mat en natuurlijk. Dit komt doordat de kist voorzien wordt van een lichte structuur en omdat we gebruik maken van natuurlijke kleurpigmenten en vezels.

Natuurlijke Stevigheid

De grafkist wordt gevormd in een mal en heeft het voordeel dat er weinig materiaal gebruikt wordt. De wanddikte van de kist is maar 4 mm. Toch voelt de kist stevig en stijf aan door de toepassing van verstevigingsranden en ribben en kan deze minimaal 150 kg dragen.

De Juiste Vorm

De kist van Onora wordt gevormd in een unieke mal. De vorm van de kist is hierdoor helemaal vrij te bepalen. Onora heeft getracht de kist een “organisch” vorm te geven met het uitgangspunt van een cocon. Met afgeronde hoeken en curves, zonder rechte zijden en een gekromde deksel wordt de kist een zachte laatste rustplaats.

100% Recyclebaar

Het materiaal waaruit de kist wordt gemaakt zal binnen een periode van 10 jaar zijn opgenomen in de grond in het geval van een begrafenis. Zonder daar enige schadelijke resten bij af te geven. In het geval van een crematie verbrandt de kist schoon waarbij tot 75% minder toxische gassen vrij zullen komen dan met traditionele uitvaartkisten.

Van Natuur naar Natuur

Het uitgangspunt van Onora is zo duurzaam mogelijk doodkisten te ontwikkelen. Hierin doet Onora geen concessies. Daarom maakt Onora haar kist uit organische materialen. Het materiaal komt van de natuur en gaat weer terug naar de natuur. Wat past bij het natuurlijke aspect van de dood. Geheel volgens de filosofie “From Cradle 2 Gradle”.

Wat is Biomassa

Het biomassa dat Onora gebruikt voor haar producten is gemaakt van 100% organische materialen als aardappelzetmeel en mais. Dit kan gevormd worden tot granulaat en daarna verwerkt worden als conventionele kunststoffen (vandaar de naam bioplastic). Het granulaat wordt onder hoge druk in een mal gebracht en de kist wordt gevormd. De kisten zijn composteerbaar zonder schade en de grond daarna vruchtbaar voor nieuwe begroeiing. Alles volgens de filosofie “from Cradle 2 Cradle”. De kist komt van de natuur en gaat weer terug naar de natuur.

Lees meer over Onora
Bioplastic voor Onora doodskist-Mais