Een duurzame uitvaart, wat is dat dan?

“Een duurzame uitvaart is een kwalificatie van activiteiten (producten en handelingen) en ontwikkelingen die enerzijds voorzien in de behoefte van de huidige generatie (de plechtigheid van begraven of cremeren van een overledene), maar anderzijds niet leiden tot negatieve beïnvloeding van het milieu wat de toekomstige generatie kan beperken in hun behoeften. Te denken is hierbij aan gevolgen van productie, gevolgen van logistiek en grondvervuiling.”  (Bron: Erik Veldman)

Een ecologische uitvaartkist, wat is dat dan?

Wanneer je kijkt naar ecologische producten, is de doelstelling de milieubelasting zo veel mogelijk te reduceren. Om dit te bereiken kijk je naar de gehele levenscyclus van een product; van de productie van de grondstoffen, het maken van het product, het totale transport en dan het verwijderen: hoeveel energie heb je hiervoor nodig en welke emissies komen vrij?

Voor een echt ecologisch product probeer je het transport tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk lokaal te produceren. Zorg je ervoor zo min mogelijk materialen te gebruiken (ook al zijn deze ecologisch). En gebruik je alleen duurzame materialen die geen (toxische) emissies afgeven aan de natuur.

Naast ecologisch heb je ook duurzaam; hierbij wordt naast de milieu belasting ook gekeken naar de kosten en het menselijk aspect (Planet, People, Profit). De doodskisten van Onora zijn het antwoord op uw duurzaamheidsvraag.

ecologische-grafkist-onora

Veelzijdig Design

De uitvaartkist is ontworpen voor diegene die bewuste keuzes tijdens het leven maken of hebben gemaakt; ook over de manier waarop zij afscheid willen nemen. Onora is gecreëerd voor die persoon waar duurzaamheid een levensinstelling is. De ecologische uitvaartkist is stijlvol en modern vormgegeven met vloeiende lijnen en afgeronde hoeken. Aan de onderzijde bevindt zich een draagrand, de traditionele handgreep is hierdoor niet meer nodig.

ecologische-grafkist-onora

Natuurlijke grondstoffen

De ecologische uitvaartkist wordt geproduceerd uit 100% organisch materialen en heeft 45% minder gewicht dan de gemiddelde uitvaartkist. Onora gebruikt minder maar ook echt duurzame materialen. De kist is volledig biodegradeerbaar en composteert zonder schade in de grond. De Onora kist wordt uit 1 materiaal geproduceerd, inclusief sluiting en draagrand. De kist is ook geschikt voor cremeren waarbij er tot 75% minder toxide gassen vrij komen tijdens verbranding.

ecologische-grafkist-onora

Vriendelijke Prijs

Door het gekozen productieproces van de ecologische uitvaartkist van Onora, worden de kisten in één keer gevormd en is er geen assemblage nodig. Met dit proces wordt 45% minder materiaal gebruikt dan bij de productie van huidige uitvaartkisten. Dit zorgt er voor dat de totale productieprijs van deze ecologische uitvaartkist tot een minimum gereduceerd wordt. Zo is de uitvaartkist van Onora niet duurder dan een traditionele uitvaartkist.

1
Materiaalsoort
0
Schadelijke Emissies
100
Afbreekbaar
0
Minuten Assemblagetijd
25
Kilogram
4
Dikke Wanden

logo_onora

Een Vergelijk

ecologische grafkist

Traditionele Uitvaartkist

 Donker
 Zwaar (gem. 45 kg)
 Hoge CO2 uitstoot
 Milieubelastend
 Standaard vormgeving
 Per stuk verpakt
 Hoge verbrandingswaarde (roet)

Ecologische Uitvaartkist

 Frisse kleuren
 Licht (25 kg)
 Biologisch afbreekbaar
 Stijlvolle vormgeving
 Stapelbaar
 Lagere verbrandingswaarde
 Schone verbranding