was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Onora Winnaar Investeerdersforum

By 12 maart 2014Geen categorie

Investeerdersforum Award voor bioafbreekbare grafkisten.

Het bedrijf Onora, ontwikkelaar van ecologisch afbreekbare grafkisten, is dinsdag op het Jaarevent Kenniscentrum Plantenstoffen onderscheiden met de Investeerdersforum Award. De prijs wordt uitgereikt aan veelbelovende bedrijven die in hun bedrijfsproces gebruik maken van plantaardige reststromen.

1965022_635568196497709_1431770262_nDe kisten van Onora zijn gemaakt van bioplastics en zijn dus volledig afbreekbaar. Daarnaast komen er bij een crematie geen schadelijke emissies vrij. Het idee voor de grafkisten komt van Marieke Havermans, afkomstig uit de verpakkingsindustrie. ‘In de verpakkingsbranche wordt veel gekeken naar hoe het duurzamer kan, bijvoorbeeld door gebruik te maken van bioplastics. Dat zijn interessante innovaties.’ Een kleine stap naar de uitvaartbranche? ‘Als je het goed bekijkt is een grafkist ook een soort verpakking, ja. Het verbaasde me dat daar nog zo weinig gebeurde op dit gebied.’

Hoewel de uitvaartbranche volgens Marieke redelijk traditioneel is, zijn de eerste reacties van uitvaartondernemingen op het prototype van de kist positief. Het wachten is nu op financierders zodat de eerste kisten in productie kunnen gaan.