was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Onora ‘Groen bedrijf van de maand’ provincie Noord-Brabant

By 2 maart 2016Geen categorie
Onora natuurlijke doodskist groen bedrijf van de maand

En nu is Marieke Havermans de drijvende kracht achter Onora, leverancier van ’s werelds eerste volledig biodegradeerbare grafkist.

De provincie Noord-Brabant honoreert haar inspanningen met de oorkonde ‘Groen bedrijf van maand’. Milieugedeputeerde Johan van den Hout sprak zijn waardering uit voor de manier waarop haar nog jonge bedrijf uit de startblokken is gekomen. En waarop ze haar businessconcept koppelt aan de zorg voor het milieu.

Vallen en opstaan

Voordat de eerste kisten van de pers kwamen, gingen er 3 jaar zitten in het ontwikkelingstraject. Havermans: ‘Het was veel testen, met vallen en opstaan. Maar we zijn trots dat het is gelukt. Met deze ontwikkeling is de markt voor bioplastic applicaties echt geopend’. De kisten van Onora worden in Nederland geproduceerd; 20 tot 30 per uur. Maar de grondstof van het bioplastic, het vezelgranulaat, komt uit het buitenland. De mallen zelfs uit China.

Vernieuwend

Volgens Havermans is de Onora-kist de meest ecologische kist in de markt en totaal vernieuwend qua beleving door de vormgeving, materiaalgebruik, milieubelasting (50% minder) en de mogelijkheid om de kist een personal touch mee te geven. Het is wereldwijd het eerste product uit bioplastic van groot formaat. Tot voor kort werd bioplastic uitsluitend gebruikt voor kleine producten zoals verpakkingen.

Uitvaartbranche

Er zijn al heel wat milieubewuste particulieren die de weg naar Onora hebben weten te vinden. Maar de grote boost moet gaan komen via de uitvaartondernemers. Die kennen de kist ook al en lopen er warm voor. Maar dan duurt het altijd nog even voordat de brochures er op aangepast zijn. Ondertussen treft het Onora-team al voorbereidingen om de markt in het buitenland te gaan bestormen. Te beginnen met een testmarkt in Londen.

Expo Brabant

Wie de Onora-kist van dichterbij wil zien, is op 21 en 22 april welkom in het provinciehuis in Den Bosch tijdens de Expo Brabant Branding.