MIA

Het workshoplabel van Marjolein Innemée Amsterdam.

MIA is het workshoplabel van Marjolein Innemée Amsterdam. Het is een zelfontworpen techniek wat bewust en onbewust schilderen tot iets bijzonder kunstig maakt waar vooral toeval een grote rol speelt. De workshops geeft ze voor meer dan 5 personen.

Innemee’s kunst, tekenen schilderen en keramiek, kenmerkt zicht door sterke lijnen. Ze maakt vooral veel portretten en landschappen met acryl op doek of tekent met inkt en kroontjespen. In keramiek vormt ze beelden van sterke vrouwen of maakt ze sieraden. Ze illustreert voor kranten en magazines oa Volkskrant, Trouw, Vt-wonen. Voor de lokale krant het ZVA had ze jarenlang de populaire column ‘wat tekende Marjolein Innemée?’. Diverse musea in Nederland heeft werk in vaste collectie. In 2005 organiseerde ze ‘Ode aan elk regeringsjaar’ in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Het project kreeg veel waardering en zelfs de koningin bezocht de expositie. Innemée gaf zelf twee kunstboeken uit. In Hilversum had ze jarenlang een galerie waar ze voor meerdere kunstenaars werk verkocht. Innemée was een aantal jaren bestuurslid bij Beroepsvereniging voor Beeldende Kunstenaars Nederland. Innemée is organisator van dit project.

Waarom doe je mee aan het Onora kunstproject?

De Onora uitvaartkist vind ik een geweldige ontwikkeling en ik bewonder Marieke Havermans enorm, wat een powervrouw. De kist is zo’n beetje het laatste wat je van je overleden geliefde ziet. Zo weet ik nog steeds precies in welke kist mijn moeder is gecremeerd; zo’n nare spaanplaten gefineerde kist bah! En ik ben notabene een kunstenaar en had voor haar de mooiste kist kunnen schilderen. Haar crematie kan nooit meer over, maar het zou mij enorme plezieren als ik voor iemand anders een mooie kist zou kunnen schilderen. Zo kan de overledene van ons gaan in een kist die past bij haar of zijn leven. En blijft er voor de nabestaanden een mooie herinnering over.

Contact Marjolein:

Telefoon: 085 0704724,

Email: info@galeriedevrolijkekunstenaar.nl

Website: www.galeriedevrolijkekunstenaar.nl

De ecologische doodskist van Onora wordt beschilderd door kunstenares Marjolein Innemee

MIA