was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Marieke Havermans wint Marie Claire Starters Award 2014

By 15 september 2014Geen categorie
Marie Claire Starters Award 2014 onora

Marieke Havermans heeft maandagavond de Marie Claire Starters Award 2014 gewonnen met haar start-up voor duurzame grafkisten. Samen met actrice en zakenvrouw Katja Schuurmans reikte de hoofdredacteur van het tijdschrift Claudia Straatmans in het Art’Otel in Amsterdam de award uit.

Havermans won met haar plan voor de nieuwe grafkist een cheque van vijfduizend euro én een nieuwe garderobe. De prijs van het tijdschrift voor het beste en meest ambitieuze businessplan werd voor de tiende keer uitgereikt. Volgens de jury is het plan van Havermans onderscheidend en goed onderbouwd en heeft het internationale potentie.

“Het idee is innovatief en onderscheidend, maar daarnaast ook zeker realistisch en financieel goed onderbouwd”, aldus het juryrapport. “Met haar crowdfunding heeft zij 400 procent van het streefbedrag opgehaald, echt een prestatie.”

Somber en vervuilend

Havermans bedacht haar businessplan na het overlijden van haar schoonmoeder. Ze vond het aanbod somber, saai en niet passen bij de warme persoon die haar schoonmoeder was. Havermans die van huis uit verpakkingstechnoloog is, zegt: “Bovendien is tachtig procent van de huidige ‘houten’ grafkisten niet van massief hout gemaakt. Ze bevatten veel metaal, plastic en wegen gemiddeld 45 kilo.” De onderneemster besloot daarom een milieuvriendelijk én stijlvol alternatief te ontwikkelen.

Waardig en ecologisch

Met haar bedrijf Onora zal Havermans vanaf medio 2015 de eerste kisten gemaakt van biomassa op de markt brengen. De Onora kist heeft vloeiende organische vormen en zal in meerdere aardekleuren leverbaar zijn. Daarbij is de kist volledig biologisch afbreekbaar én betaalbaar. Havermans: “Met deze nieuwe kisten kunnen mensen straks waardig en echt ecologisch afscheid nemen”.

Vrouwelijke ondernemers

De Marie Claire Starters Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke ondernemer met een origineel plan voor een eigen bedrijf. Marie Claire hoopt hiermee intelligente vrouwen met een passie voor het ondernemerschap te blijven inspireren.

Een verslag van de prijsuitreiking is te vinden in het nieuwe nummer van het tijdschrift, dat op 16 oktober verschijnt.

Meer weten? Kijk op MarieClaire.nl

Foto: Marie Claire