was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Het eerste event “Uitvaartbranche 2.0”

By 18 april 2017Geen categorie
Workshop over de toekomst van de uitvaartbanche met een presentatie van Onora's ecologische uitvaartkist

De twee jonge Bossche bedrijven Onora en Aggeloo, beiden gevestigd in de Gruyterfabriek hebben, als buren en vernieuwers in de uitvaartbranche, de handen in elkaar geslagen om een event te organiseren voor uitvaartondernemers. Hierin nam men de ondernemers mee in een inspirerend verhaal over de veranderingen in de markt en de daarop volgende consumenten behoeften.

Door de ICT-revolutie komen de veranderingen steeds sneller zoals: veranderende klantbehoeften, nieuwe business modellen en nieuwe concurrentie. Veel markten lijken hier vlot op in te spelen, maar zo niet de uitvaartbranche. Vragen die aan bod zijn gekomen waren: “speelt de uitvaartbranche wel genoeg in op deze veranderende consumenten behoefte, Hoe gaat U om nieuwe manieren van begraven, duurzaamheid, social-media en technologie?” Deze veranderingen bieden namelijk ook groeikansen. Wat kunnen we leren van de ontwikkelingen uit andere sectoren?

Market Intelligence specialist Ruud Koopmans, van het bureau RK Intelligence lichtte zijn visie toe op de toekomst van de uitvaartbranche en waarom bedrijven die bewust zijn van veranderingen succesvoller zijn. Waarna Aggeloo als specialist in online oplossingen specifiek in de uitvaartbranche dieper inging op online vindbaarheid en zichtbaarheid en hoe Google in de toekomst hierin een nóg prominentere rol in krijgt. En Onora, producent van een bio-design uitvaartkist, inging op de vraag “wat is een duurzame uitvaart en hoe geeft u als ondernemer daar invulling in?”

De organisatoren: Linda Pulles (Aggeloo) en Marieke Havermans (Onora) kijken met veel enthousiasme terug op dit eerste event en zeggen: “het was een inspirerende sessie, met actieve input vanuit de ondernemers”. Dit bevestigd het gevoel dat ook deze branche aan het begin staat van veranderingen, want als het aan deze ondernemers ligt, weten we zeker dat zij in zullen spelen op de behoefte van de hedendaagse en toekomstige consument. Wat Linda en Marieke betreft is dit het begin van meerdere sessies door het land met steeds vernieuwende onderwerpen inspelend op de uitvaartbranche 2.0.

Contactgegevens:

ONORA

Marieke Havermans ​

De Gruyterfabriek ​

Veemarktkade 8

5222 AE| Den Bosch

Nederland

Telefoon: 073 3050032 ​​

Email: info@onora.eu​

Website: www.onora.eu

 

Contactgegevens:

Aggeloo ​

Linda Pulles ​

De Gruyterfabriek

Veemarktkade 8

5222 AE | Den Bosch

Nederland

Telefoon: 085-4835444​​

Email:info@aggeloo.com ​

Website: www.aggeloo.com